Obsah stránky

Dotační program Dešťovka

úterý, 14. listopad 2017 | Ostatní
Rádi bychom Vás i Vaše občany informovali, že Státní fond životního prostředí ...

Dotační program Dešťovka

Zobrazit e-mail online

 
 
 

 

OnePage

 
 
 
 

 

Vážená paní starostko, vážený pane starosto,

dovolujeme si Vás oslovit v souvislosti s Vaším zápisem do seznamu tzv. „suchých obci“ v dotačním programu Dešťovka.

Rádi bychom Vás i Vaše občany informovali, že Státní fond životního prostředí ČR stále přijímá žádosti o dotace na zachytávání dešťové vody pro zálivku zahrady či splachování toalet. Abychom majitelům rodinných domů cestu k dotacím ještě více zjednodušili, připravili jsme pro ně názornou pomůcku – vyplněné vzorové žádosti a vzory dalších základních dokumentů, které jsou potřeba k získání dotace.

Mezi dokumenty je zařazena i souhrnná informace (vypracovaná na základě skutečně realizovaných projektů) o tom, jaké náklady, úspory a návratnost mohou dotované systémy domácnosti přinést. Přehled využijí zejména ti zájemci, kteří nad pořízením systému na hospodaření s dešťovou vodou teprve uvažují.

Nově zveřejněné vzorové dokumenty se týkají dvou podporovaných systémů, o které je mezi žadateli největší zájem. Jedná se o kombinovaný systém využívající dešťovou vodu na zalévání zahrady i splachování v domácnosti a o nejjednodušší systému využívající dešťovou vodu pouze k zalévání zahrady. Všechny vzory formulářů jsou k dispozici ke stažení na internetových stránkách programu.  

Budeme rádi, pokud o novinkách informujete obyvatele Vaší obce. Za tímto účelem jsme pro Vás připravili informační plakát (pdf), který můžete vyvěsit na Vaší úřední desce.

S přátelským pozdravem

Jitka Kozubková
referentka Samostatného oddělení komunikace
Státní fond životního prostředí ČR

Olbrachtova 2006/9, 140 00  Praha 4
tel.: 267 994 103, 725 810 901
jitka.kozubkova@sfzp.cz | www.sfzp.cz

Bezplatná informační linka 800 260 500